Schab w sosie.
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Pyszne i bardzo kruche mięso w aromatycznym sosie, wprost rozpływające się w ustach. Można podać je z ziemniaczkami lub makaronem. Pomysł na niedzielny obiad i nie tylko. Polecam.
Składniki:
50 dag schabu wieprzowego bez kości
2 duże cebule
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
przyprawa do pieczeni
1 płaska łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1. Mięso oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić w plastry. Każdy plaster schabu natrzeć przyprawą do pieczeni i odstawić na 30 minut. Cebule obrać i pokroić w piórka.
2. Następnie na patelni rozrzać olej i obsmażyć mięso z obu stron na rumiano. Przełożyć do garnka wraz z olejem na którym się smażyło i cebulą. Podlać wodą i dusić do miękkości.
3. Mąkę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, wlać do mięsa i gotować do zgęstnienia sosu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać i smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Schab w sosie
Kruchy schab w sosie z brązowymi pieczarkamischab z ziołami oraz warzywami
w głównej roli brukselka którą bardzo polecam, nie każdy lubi to warzywo, którego właściwości leczn...Schab z makaronem i zielonym groszkiem
Sprawdzony przepis na schab z makaronem. Smaczne i treściwe danie z makaronu z zielonym groszkiem, schabem i pomidorkam...Schab po węgiersku
Przepis na schab na sposób węgierski, przynajmniej tak się na to mówi w mojej rodzinie :) Pyszny i aromaty...Schab w sosie szpinakowym
Schab duszony jest smaczny i soczysty, świetnie smakuje np. z kaszą lub makaronem.PolecamZobacz więcej przepisów na: