Schab w sosie.

Schab w sosie.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszne i bardzo kruche mięso w aromatycznym sosie, wprost rozpływające się w ustach. Można podać je z ziemniaczkami lub makaronem. Pomysł na niedzielny obiad i nie tylko. Polecam.

Składniki:

50 dag schabu wieprzowego bez kości

2 duże cebule

olej do smażenia

sól i pieprz do smaku

przyprawa do pieczeni

1 płaska łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

1. Mięso oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić w plastry. Każdy plaster schabu natrzeć przyprawą do pieczeni i odstawić na 30 minut. Cebule obrać i pokroić w piórka.

2. Następnie na patelni rozrzać olej i obsmażyć mięso z obu stron na rumiano. Przełożyć do garnka wraz z olejem na którym się smażyło i cebulą. Podlać wodą i dusić do miękkości.

3. Mąkę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, wlać do mięsa i gotować do zgęstnienia sosu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać i smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy