Schab w sosie szpinakowym

Schab w sosie szpinakowym

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Schab duszony jest smaczny i soczysty, świetnie smakuje np. z  kaszą lub makaronem.Polecam

Składniki:

sól i pieprz do smaku
schab bez kości 0,5 kg.
szpinak  1 opakowanie

masło 1 łyżka
musztarda francuska 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  • schab pociąć  na kotlety,oprószyć solą i pieprzem ,podsmażyć na oleju
  • przełożyć do garnka i dusić do miękkości
  • szpinak podsmażyć na maśle,zblendować
  • dodać musztardę ,doprawić
  • sos przełożyć do garnka  dodać uduszone plastry schabu ,
  • podawać na ciepło

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy