Schab w sosie szpinakowym
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Schab duszony jest smaczny i soczysty, świetnie smakuje np. z kaszą lub makaronem.Polecam
Składniki:
sól i pieprz do smaku
schab bez kości 0,5 kg.
szpinak 1 opakowanie
masło 1 łyżka
musztarda francuska 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
- schab pociąć na kotlety,oprószyć solą i pieprzem ,podsmażyć na oleju
- przełożyć do garnka i dusić do miękkości
- szpinak podsmażyć na maśle,zblendować
- dodać musztardę ,doprawić
- sos przełożyć do garnka dodać uduszone plastry schabu ,
- podawać na ciepło
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Schab w sosie
Kruchy schab w sosie z brązowymi pieczarkamiSchab duszony w warzywach
Mój ulubiony przepis na schab duszony w warzywach i delikatnym sosie.Schab w sosie.
Pyszne i bardzo kruche mięso w aromatycznym sosie, wprost rozpływające się w ustach. Można podać je z ziemniaczkami lub...Schab po węgiersku
Przepis na schab na sposób węgierski, przynajmniej tak się na to mówi w mojej rodzinie :) Pyszny i aromaty...schab z ziołami oraz warzywami
w głównej roli brukselka którą bardzo polecam, nie każdy lubi to warzywo, którego właściwości leczn...Zobacz więcej przepisów na: