schab z ziołami oraz warzywami
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
w głównej roli brukselka którą bardzo polecam, nie każdy lubi to warzywo, którego właściwości lecznicze i odżywcze doceniają przede wszystkim mamy.
Składniki:
· 60 dag schabu
· 1 łyżeczka Majeranku
· Trochę Bazylii
· Sól
· Olej do smażenia
· 1 opakowanie brukselki mrożonej
· ½ opakowania marchewki ( kostka)
· Cebula
· 1 kostka rosołowa
· Mąka pszenna do obtoczenia
Sposób przygotowania:
1. Schab kroimy w podłużne paseczki.
2. Wkładamy do miski doprawiamy ziołami: majerankiem, bazylią oraz solą i posypujemy mąką dokładnie mieszając.
3. Smażymy schab na rozgrzanym oleju.
4. Wlewamy trochę wody i dodajemy kostkę rosołową, prużymy.
5. Gdy mięso jest już prawie dobre dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
6. Następnie dodajemy marchew oraz brokuły.
7. Prużymy aż warzywa i mięso będą dobre.
8. Danie gotowe.
9. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
schab z ziołami oraz warzywami
w głównej roli brukselka którą bardzo polecam, nie każdy lubi to warzywo, którego właściwości leczn...Schab w sosie.
Pyszne i bardzo kruche mięso w aromatycznym sosie, wprost rozpływające się w ustach. Można podać je z ziemniaczkami lub...Schab utopiony w marchewce
Znudziły się nam zwykłe schabowe, proponuję w takiej wersji z soczystą marchewkąSchab w sosie szpinakowym
Schab duszony jest smaczny i soczysty, świetnie smakuje np. z kaszą lub makaronem.PolecamSchab duszony w warzywach
Mój ulubiony przepis na schab duszony w warzywach i delikatnym sosie.Zobacz więcej przepisów na: