schab z ziołami oraz warzywami

schab z ziołami oraz warzywami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

w głównej roli brukselka którą bardzo polecam, nie każdy lubi to warzywo, którego właściwości lecznicze i odżywcze doceniają przede wszystkim mamy.

Składniki:

·       60 dag schabu

·       1 łyżeczka Majeranku

·        Trochę Bazylii

·       Sól

·       Olej do smażenia

·       1 opakowanie brukselki mrożonej

·       ½ opakowania marchewki ( kostka)

·       Cebula

·       1 kostka rosołowa

·       Mąka  pszenna do obtoczenia

 

Sposób przygotowania:

1.   Schab  kroimy w podłużne  paseczki.

2.   Wkładamy  do miski doprawiamy ziołami: majerankiem, bazylią oraz solą i posypujemy mąką dokładnie mieszając.

3.   Smażymy schab  na rozgrzanym oleju.

4.   Wlewamy trochę wody i dodajemy kostkę rosołową, prużymy.

5.   Gdy mięso jest już prawie dobre dodajemy  pokrojoną w kostkę cebulę.

6.   Następnie dodajemy marchew oraz brokuły.

7.   Prużymy aż warzywa i mięso będą dobre.

8.   Danie gotowe.

9.   Smacznego.

 

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy