Góralskie Bitki

Góralskie Bitki

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

kapusta kiszona jest bardzo zdrowa a jak płaczymy ze schabem jest jeszcze lepsza.

Składniki:

·        1Cebula

·       Sól

·       Pieprz

·       1 łyżeczka majeranku

·       Olej do smażenia

·       50 dag mięsa- schabu

·       50 dag.  kapusty kiszonej

·       20 dag boczku wędzonego

·       1 mała śmietana 18 %

·        

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy mięso w plastry , rozbijamy .

2.    Schab obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.

3.    Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

4.    Drobno kroimy kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

5.    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do boczku, prużymy.

6.    Kapustę kiszoną drobno kroimy i przekładamy do boczku.

7.    Dodajemy majeranek.

8.    Na koniec dodajemy śmietanę 2 minuty gotujemy i wykładamy na mięso.

9.    Zapiekamy 70 minut w 180˚C.

10.                      Potrawa gotowa.

11.                      Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy