Góralskie Bitki
Ocena: ★ ☆ ☆ ☆ ☆
1 Ocen
Ilość porcji: 5
kapusta kiszona jest bardzo zdrowa a jak płaczymy ze schabem jest jeszcze lepsza.
Składniki:
· 1Cebula
· Sól
· Pieprz
· 1 łyżeczka majeranku
· Olej do smażenia
· 50 dag mięsa- schabu
· 50 dag. kapusty kiszonej
· 20 dag boczku wędzonego
· 1 mała śmietana 18 %
·
Sposób przygotowania:
1. Kroimy mięso w plastry , rozbijamy .
2. Schab obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
4. Drobno kroimy kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
5. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do boczku, prużymy.
6. Kapustę kiszoną drobno kroimy i przekładamy do boczku.
7. Dodajemy majeranek.
8. Na koniec dodajemy śmietanę 2 minuty gotujemy i wykładamy na mięso.
9. Zapiekamy 70 minut w 180˚C.
10. Potrawa gotowa.
11. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Schab na kolorowo
Bardzo dekoracyjna potrawa na imprezki i bardzo smacznaMagiczne Kotlety
Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.Schab z pieczarkami i kapustą
Schab nadziewany kiszoną kapustą z sosem grzybowymSchab pieczony ze śliwkami
Schab pieczony doskonale komponuje się ze śliwkami. Na dodatek taki schab pieczony jest pyszny zarówno na ciepło,...Schab pieczony w rękawie do pieczywa
Polecam przepis na domową wędlinę ze schabu do pieczywa. Nie wymaga dużo pracy a doskonale nada się na śniadanie lub kol...Zobacz więcej przepisów na: