Pieczony schab

Pieczony schab

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Sprawdzony przepis na schab pieczony. Soczysty, aromatyczny. Schab pieczony idealny na ciepło, ale także na zimno.

Składniki:

  • schab bez kości 1,5 kg
  • ząbek czosnku 5 sztuk
  • musztarda francuska 4 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na pieczony schab w kilka kroków:

  1. najpierw trzeba schab wymyć i osuszyć, a następnie za pomocą noża zrobić nacięcia w które musimy powtykać ząbki czosnku
  2. następnie mięsotzreba posmarować musztardą, posolić i posypać pieprzem oraz majerankiem
  3. schab trzeba teraz zostawić na noc w lodówce
  4. na drugi dzień musimy mięso piec w rękawie około 80 minut w temp.180 stopni.

Pyszny pieczony schab gotowy.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy