· Koncentrat pomidorowy
· trochę Mąki pszennej do obtoczenia
· Sól
· Pieprz
· Chili
· 6 plastrów schabu
· 20 dag pieczarek
· 2 papryki
· Kukurydza
· Cebula
· Szczypta czosnku w proszku
· Koncentrat pomidorowy
· Olej do smażenia
1. Mięso ze schabu kroimy w plastry, następnie ubijamy tłuczkiem.
2. Doprawiamy solą oraz pieprzem, obtaczamy w mące i smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron.
3. Przekładamy do brytfanki z wodą gotującą i dusimy pod przykryciem.
4. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
5. Paprykę obieramy z nasienia, kroimy w drobne paseczki i również dodajemy do mięsa.
6. Pieczarki pokrojone przekładamy do brytfanki, dodajemy przyprawy czosnek oraz chili jak również kukurydzę.
7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy 10 minut gotujemy.
8. Potrawa gotowa.
9. Smacznego.
Schab nadziewany brokułem i suszonymi pomidorami
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu