· 1 duża cebula
· Sól
· Pieprz
· 25 dag sera żółtego
· 50 dag schabu
· 4 łyżki ketchupu pikantnego
· 4 łyżki majonezu
· 20 dag pieczarek
1. Kroimy w plastry mięso i rozbijamy.
2. Obieramy cebulę i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Pieczarki dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy.
5. Następnie na każdy plaster mięsa wykładamy pieczarki.
6. Ketchupem mieszamy majonez.
7. Sosem przykrywamy pieczarki.
8. Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
9. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.
10. Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.
Schab nadziewany brokułem i suszonymi pomidorami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu