· ½ kg schabu
· 15 dag pieczarek
· Majeranek
· 20 dag kapusty kiszonej
· Cebula
· Sól
· Pieprz
· Przyprawa do mięsa wieprzowego
· Olej do smażenia
1. W mięsie robimy otwór i solimy.
2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, po czym prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Kapustkę kroimy drobno i dodajemy do grzybów.
6. Wsypujemy trochę majeranku i prużymy.
7. Tak przygotowanym farszem napełniamy otwór w mięsie.
8. Mięso obsypujemy przyprawą do mięsa.
9. Wkładamy do woreczka.
10. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
11. Schab kroimy w plastry.
12. Smacznego.
Schab nadziewany brokułem i suszonymi pomidorami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu