0,35 kg pieczarek
1 duża cebula
0,20 kg żółtego sera
3 jajka
pęczek szczypiorku
majonez
ketchup
sól i pieprz
przyprawa uniwersalna
panierka
olej do smażenia
1.
Schabowe rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna, obtaczamy w jajku i w panierce.
2.
Smażymy na rozgrzanym oleju na ładny złocisty kolor.
3.
Pieczarki kroimy w plasterki, natomiast cebulę bardzo drobno. Razem podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem wody. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.
Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5.
Schabowe układamy na blaszce. Na schabowe wykładamy podsmażone pieczarki z cebulką, polewamy ketchupem, majonezem, posypujemy solą i pieprzem.
6.
Na sam koniec posypujemy startym żółtym serem i do dekoracji polewamy jeszcze raz ketchupem. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni tak aby ser się rozpuścił. (około 10 minut)
7.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem. Smacznego:)
Schab nadziewany brokułem i suszonymi pomidorami
Pierogi z kiszona kapustą i kaszą
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu