Meksykańskie schabowe

Meksykańskie schabowe

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Pomysł na schabowe kiedy nam się znudziły zwykłe smażone lub zostały z poprzedniego dnia, wtedy możemy trochę urozmaicic.

Składniki:

·       60 dag schabu

·       Bułka tarta do panierki

·       Mąka pszenna do panierki

·       2 jajka

·       ½ kalafiora

·       Mały brokuł

·       10 dag sera żółtego

·       Sos meksykański w słoiczku

·       Sól

·       Pieprz

·       Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy mięso w plastry następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

2.    Zanurzamy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.

3.    Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron.

4.    Układamy w naczyniu.

5.    Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.

6.    Po ugotowaniu układamy na kotletach.

7.    Polewamy sosem.

8.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.

9.    Posypujemy warzywa.

10.          Zapiekamy 15 minut w 180˚C.

11.          Kotlety gotowe.

12.          Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy