Pomysł na schabowe kiedy nam się znudziły zwykłe smażone lub zostały z poprzedniego dnia, wtedy możemy trochę urozmaicic.
· 60 dag schabu
· Bułka tarta do panierki
· Mąka pszenna do panierki
· 2 jajka
· ½ kalafiora
· Mały brokuł
· 10 dag sera żółtego
· Sos meksykański w słoiczku
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
1. Kroimy mięso w plastry następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Zanurzamy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
3. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron.
4. Układamy w naczyniu.
5. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.
6. Po ugotowaniu układamy na kotletach.
7. Polewamy sosem.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
9. Posypujemy warzywa.
10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C.
11. Kotlety gotowe.
12. Smacznego.
Schabowe pod kiełkową pierzynką
Kotlet schabowy przykryty grzybową pierzynką
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu