Schab ukryty pod pierzynką marchewkowo - rodkiewkowa
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Sezon rzodkiewkowy trzeba wykorzystać ;-)
Składniki:
· 50 dag schabu
· 2 duże marchewki
· Pęczek rzodkiewki
· 3 łyżki majonezu
· 3 łyżki ketchupu pikantnego
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kroimy schab w plastry, rozbijamy, po czy smażymy na rozgrzanym oleju .
2. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. Następnie tą czynność powtarzamy z rzodkiewką, również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
6. Do warzyw dodajemy ketchup oraz majonez i dokładnie mieszamy.
7. Tak przygotowaną pierzynką przykrywamy mięso.
8. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Kotlet schabowy przykryty grzybową pierzynką
Kiedy znudził się Wam zwykły kotlet schabowy a nadszedł sezon grzbowy.Schab ukryty pod pierzynką marchewkowo - rodkiewkowa
Sezon rzodkiewkowy trzeba wykorzystać ;-)Chińskie schabowe
Zostaja nam kotlety schabowe z poprzedniego dnia , wtedy mozna je wykorzystac i przykryć fantazyjną pierzynką.Schab pod pierzynką
Smaczny schab ukryty pod warstwą sosu pomidorowego z warzywami!Schabowe pod kiełkową pierzynką
aromatyczna kolorowa pierzynka.każdego zachwyci. Rzodkiewka to królowa nowalijek. &nbs...Zobacz więcej przepisów na: