Schab ukryty pod pierzynką marchewkowo - rodkiewkowa

 Schab ukryty pod pierzynką marchewkowo - rodkiewkowa

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sezon rzodkiewkowy trzeba wykorzystać ;-)

Składniki:

·       50 dag  schabu

·       2  duże marchewki

·       Pęczek rzodkiewki

·       3 łyżki majonezu

·       3 łyżki ketchupu pikantnego

·        Sól

·       Pieprz

·       Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.   Kroimy schab  w plastry, rozbijamy, po czy smażymy na rozgrzanym oleju .

2.   Przyprawiamy pieprzem oraz solą.

3.   Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

4.   Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

5.   Następnie tą czynność powtarzamy z rzodkiewką, również ścieramy na tarce o dużych oczkach.

6.   Do warzyw dodajemy ketchup oraz majonez i dokładnie mieszamy.

7.   Tak przygotowaną pierzynką przykrywamy mięso.

8.   Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.

9.   Danie gotowe.

10.        Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy