Kotlety lays

Kotlety lays

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Chipsy nie tylko są dobre  prosto z paczki, proponuję nimi posypac kotlety ;)

Składniki:

·       60 dag schabu

·       Bułka tarta

·       Mąka pszenna

·       2 jajka

 

·       1 cebula

·       ½ kg pieczarek

·       ½ słoika majonezu

·       20 dag sera żółtego

·       Kilka chipsów

·       Sól

·       Pieprz

·       Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy schab w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

2.    Panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.

3.    Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron.

4.    Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

5.    Pieczarki drobno kroimy i dokładamy do cebuli.

6.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.

7.    Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

8.    Smarujemy cienko majonezem.

9.    Na majonez wykładamy farsz z pieczarek.

10.          Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim pieczarki.

11.          Na koniec kruszymy lay’s   i posypujemy wierzch kotletów.

12.          Zapiekamy 20 minut w 180˚C.

13.          Kotlety gotowe.

14.          Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy