Lasagne w sosie barbecue - schabowe

Lasagne w sosie barbecue - schabowe

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Nie tylko mozna zrobić z mięsem mielonym, ze schabowymi mi lepiej smakuję, zachęcam do zrobienia :)

Składniki:

·       80 dag filet z kurczaka

·       ½ szk. Bułki tartej do panierki

·       ½ szk. Mąki pszennej do panierki

·       Sól

·       pieprz

·       Olej do smażenia

·       9 szt. Makaronu lasagne

·       20 dag sera żółtego

·       2 opakowania mozzarelli

·       2 serki śmietankowe

·       1 przecier pomidorowy

·       1 szk. sosu barbecue

·       1/2 szk. mleka

·       2 jajka

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy fileta na plastry, następnie rozbijajmy tłuczkiem.

2.    Przyprawiamy pieprzem oraz solą.

3.    W naczyniu roztrzepujemy jajka.

4.    Do następnego wsypujemy mąkę.

5.    Do trzeciego bułkę tartą.

6.    Mięso panierujemy najpierw w jajku, mące, jajku i bułce tartej.

7.    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

8.    Do miski wykładamy serki.

9.    Wlewamy mleko.

10.                     Doprawiamy pieprzem oraz solą.

11.                     Dodajemy połowę żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach.

12.                     Dokładnie mieszamy.

13.                     W następnej misce łączmy przecier pomidorowy z sosem barbecue.

14.                     Płaty makaronu gotujemy w osolonej wodzie.

15.                     W naczyniu żaroodpornym rozprowadzamy trochę sosu pomidorowego.

16.                     Następnie układamy 3 płaty makaronu.

17.                     Smarujemy sosem serowym.

18.                     Układamy schabowe.

19.                     Na schabowe ponownie sos pomidorowy.

20.                     Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na sosie.

21.                     Ponownie wykładamy makaron.

22.                     Sos serowy.

23.                     Schabowe.

24.                     Mozzarellę

25.                     Makaron.

26.                     Sos pomidorowy.

27.                     Na koniec drugą połowę sera żółtego.

28.                     Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.

29.                     Zapiekanka gotowa.

30.                     Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy