Schabowe w sosie z pieczarkami.

Schabowe w sosie z pieczarkami.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Inna wersja schabowych.

Składniki:

·         ½ kg schabu

·         Bułka tarta

·         Mąka pszenna

·         Sól

·         Pieprz

·         Jajko

·         Śmietana 18 %

·         ½ kg pieczarek

·         1 cebula

Sposób przygotowania:

1.   Schab kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem.

2.   Każdy płat solimy i pieprzymy, panierujemy w jajku i w bułce wymieszanej z mąką po czy smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

3.   Cebule obieramy kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki doprawiamy solą i pieprzem.

4.   Do pieczarek wlewamy śmietanę.

5.   Sos z pieczarkami wylewamy na schabowe.

 

 

 

 

 

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy