Schabowe w sosie z pieczarkami.
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Inna wersja schabowych.
Składniki:
· ½ kg schabu
· Bułka tarta
· Mąka pszenna
· Sól
· Pieprz
· Jajko
· Śmietana 18 %
· ½ kg pieczarek
· 1 cebula
Sposób przygotowania:
1. Schab kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem.
2. Każdy płat solimy i pieprzymy, panierujemy w jajku i w bułce wymieszanej z mąką po czy smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
3. Cebule obieramy kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki doprawiamy solą i pieprzem.
4. Do pieczarek wlewamy śmietanę.
5. Sos z pieczarkami wylewamy na schabowe.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Schabowe w sosie z pieczarkami.
Inna wersja schabowych.Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką
Sezon na warzywa się zaczął trzeba fanatzyjnie wykorzystać a tą fantazję polecam :)Soczyste schabowe
Kruchy, soczysty schabowy dzięki marynacie.Schabowy w marynacie piwnej
Sprawdzony przepis na kotlet schabowy. Najsmaczniejszy schab jaki jadłam. Dzięki marynacie jest soczysty i kruchy.Schabowy w porach
Sprawdzony przepis na schabowe, tym razem schabowy w porach. Wyborne danie: schab w serku żółtym i dodatkiem por&...Zobacz więcej przepisów na: