Aromatyczny twarożek migdałowy
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
3 Ocen
Ilość porcji: 4
Aromatyczny twarożek migdałowy zawsze wychodzi przepyszny, a kluczem do przemiany migdałów w aromatyczny twarożek migdałowy, jest zakwaszenie serka - wystarczy trochę soku z cytryny i ziół. Kto nie wierzy niech spróbuje! Przepis na aromatyczny twarożek migdałowy polecam osobom wykluczającym z diety (z powodów zdrowotnych) mleko i nabiał.
Składniki:
- Migdały pozostałe z produkcji mleka migdałowego
- Mleko/jogurt roślinny 2-3 łyżki
- Sok z cytryny 1 łyżeczka
- Bazylia 1 łyżka
- Cebulka 1/2 małej sztuki
- Szczypiorek 1 łyżeczka
- Sól morska i świeżo mielony pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
A tak wygląda przepis na aromatyczny twarożek migdałowy
- Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać
- Doprawić solą i pieprzem
- Jeśli twarożek jest za mało kwaśny można dodać więcej soku z cytryny lub mleka
Najlepiej smakuje ze świeżo pieczonym domowym chlebem razowym!
# Tagi:
Autor: Marta
Polecamy również
Serek migdałowy z miodem
Serek migdałowy jest produktem ubocznym po produkcji domowego mleka migdałowego. Ani się ważcie wyrzucać masę migdałową,...Aromatyczny twarożek migdałowy
Aromatyczny twarożek migdałowy zawsze wychodzi przepyszny, a kluczem do przemiany migdałów w aromatyczny twarożek...Twaróg migdałowy
Co raz więcej osób musi wykluczyć ze swojej diety mleko i nabiał. Twaróg migdałowy jest całkowicie pozbawi...Zobacz więcej przepisów na: