8 dag margaryny
2 łyżki cukru
2 łyżki kakao
17 dag biszkoptów okrągłych
1 łyżeczka cukru wanilinowego
Ser:
5 jaj
70 dag sera
30 dag trufli w czekoladzie
7 dag cukru
1 polewa
Przygotujmy ciasto:
Biszkopciki należy zmielić w maszynce lub rozwałkować. Nastepnie z okruchów i z cukru, kakao, margaryny, cukru waniliowego i mielonych biszkoptów robimy ciasto i dajemy na formę 8/34 wyłożoną papierem do pieczenia.
Przygotowuejmy masę serową:
Cukierki rozdrabniamy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy. Chłodną masę z cukierków miksujemy z kilkoma łyżkami sera, do momentu połączenia składników, i stopniowo dodajemy pozostały ser, cukier i całe jajka. Miksujemy i wykładamy na ciasto i pieczemy 30 minut w 170 stopniach, a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze 1 godzinę.
Dekorujemy polewą czekoladową.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu