45 dag mąki pszennej
22,5 dag margaryny
32 łyżki miodu sztucznego
1,5 łyżeczki sody
1,5 łyżki śmietany
15 dag cukru
2 jajka
2 łyżki kakao
Masa serowa:
Ser:
1 kg sera
20 dag margaryny
3 jajka
Budyń śmietankowy
1 szkl cukru pudru
W pierwszym krosku zajmijmy się przygotowaniem i upieczneiem ciasta miodowego. Podane składniki na ciasto zagniatamy ze sobą i dzielimy na 3 części i do jednej dajemy kakao. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Nastepnie przygotujmy masę serową cale jaka utrzyjmy z cukrem i zmieszajmy z mielonym twarogiem. W osobnym naczyniu rozpuśćmy margarynę i wmieszajmy w ser. Wsypmy budyń i całość smażmy na małym ogniu. Gorącym serem przekładamy placki.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Szybkie ciasto z czerwoną porzeczką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu