45 dag mąki pszennej
22,5 dag margaryny
32 łyżki miodu sztucznego
1,5 łyżeczki sody
1,5 łyżki śmietany
15 dag cukru
2 jajka
2 łyżki kakao
Masa serowa:
Ser:
1 kg sera
20 dag margaryny
3 jajka
Budyń śmietankowy
1 szkl cukru pudru
W pierwszym krosku zajmijmy się przygotowaniem i upieczneiem ciasta miodowego. Podane składniki na ciasto zagniatamy ze sobą i dzielimy na 3 części i do jednej dajemy kakao. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Nastepnie przygotujmy masę serową cale jaka utrzyjmy z cukrem i zmieszajmy z mielonym twarogiem. W osobnym naczyniu rozpuśćmy margarynę i wmieszajmy w ser. Wsypmy budyń i całość smażmy na małym ogniu. Gorącym serem przekładamy placki.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu