żółtko jaja 2 sztuki
mąka 1 szklanka
cukier puder 1 łyżka
masa sernikowa:
twaróg trzykrotnie zmielony 300 gram
cukier puder 3 łyżki
mąka pszenna 1,5 łyżki
śmietana kremówka 140 ml.
jajka 2 duże sztuki
cytryna 1 sztuka
Masło posiekać z mąką dodać zółtka oraz cukier, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce.
Foremki wylepiać ciastem( dno i boki ), podpiec 12 minut w 180 stopniach.
Przełożyć do miski twaróg, dodać cukier, jajka, wlać śmietanę, wsypać mąkę, cytrynę wyparzyć ,otrzeć skórkę ,wycisnąć sok, wymieszać tylko do połączenia sie składników.Masę przelać do foremek ,figi pokroić na plastry ,ułożyć na masie ,piec w 160 stopniach 30 minut ( góra - dół).Po upieczeniu zostawić w piekarniku ,schłodzić w lodówce najlepiej całą noc .
SMACZNEGO !!!
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu