Jabłecznik z serem

Jabłecznik z serem

Ocena:

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Jabłecznik z serem- pyszne ciasto, fajnie smakują jabłka gdy obok jest ser!

Składniki:

Ciasto:
20 dag margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany
3 żółtka
40 dag mąki
20 dag cukru pudru
Ser:
50 dag sera mielonego
10 dag margaryny
25 dag cukru pudru
5 jaj
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka budyniu śmietankowego
Jabłka:
1 galaretka cytrynowa
1,5 kg jabłek
1 łyżka margaryny
Cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Najpierw na stolnicy zróbmy ciasto kruche, zagniećmy je z wszystkich podanych składników. Podzielimy je na dwie części. Jedną pieczemy osobno, a na drugą wyłóżmy przygotowany  ser. Pieczmy na blasze 25/ 36 w 180 stopniach do 50 minut.

Przygotujmy ser:

Z białek ubijamy sztywną piane. Tłuszcz ucieramy z  cukrem pudrem i żółtkami . Porcjami dodajemy twaróg, proszek do pieczenia, i budyń i pianę.

Przygotujemy jabłka:

Zertzyjmy je na tarce o dużych oczkach, a nastepnie usmażmy je w garnku z tłuszczem i  galaretką w proszku i cukrem do smaku.

Gotowe ciasto przełóżmy nastepujaco:

Placek z serem - jabłka- ciasto- udekorujemy je dowolnie

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy