20 dag margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany
3 żółtka
40 dag mąki
20 dag cukru pudru
Ser:
50 dag sera mielonego
10 dag margaryny
25 dag cukru pudru
5 jaj
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka budyniu śmietankowego
Jabłka:
1 galaretka cytrynowa
1,5 kg jabłek
1 łyżka margaryny
Cukier do smaku
Najpierw na stolnicy zróbmy ciasto kruche, zagniećmy je z wszystkich podanych składników. Podzielimy je na dwie części. Jedną pieczemy osobno, a na drugą wyłóżmy przygotowany ser. Pieczmy na blasze 25/ 36 w 180 stopniach do 50 minut.
Przygotujmy ser:
Z białek ubijamy sztywną piane. Tłuszcz ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami . Porcjami dodajemy twaróg, proszek do pieczenia, i budyń i pianę.
Przygotujemy jabłka:
Zertzyjmy je na tarce o dużych oczkach, a nastepnie usmażmy je w garnku z tłuszczem i galaretką w proszku i cukrem do smaku.
Gotowe ciasto przełóżmy nastepujaco:
Placek z serem - jabłka- ciasto- udekorujemy je dowolnie
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu