8 jaj
1 czekolada mleczna
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
Ser:
50 dag sera
4 jaja
1 szkl cukru pudru
Cukier waniliowy
10 dag margaryny
1 szkl mleka
1 budyń waniliowy
Masa:
1 budyń
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
0,5 litra mleka
Cukier do smaku
Sok z cytryny
1 margaryna
Dodatkowo:
1 puszka brzoskwiń
Na początku upieczmy biszkopcik z białek i cukru ubijmy pianę i zmieszajmy ją z resztą składników w tym ze startą czekoladą. Upieczmy i przekrójmy na pół.
Nastęnie upieczmy wkładkę serową. Żółtka z cukrami ucieramy i łaczymy ze zmielonym serem i pozostałymi składnikami. Na końcu dodaejmy pianę z białek. Pieczmy 40 minut.
Masa w małej ilosci mleka mieszamy budyń i mąki pozostałe gotujemy z cukrem i łączymy z budyniem. Gotujemy do zgęstnienia. Studzimy i ucieramy z margaryną i sokiem.
Przełożenie gotowego ciasta: Biszkopt- masa-ser- masa- biszkopt- dekoracja cukrem pudrem.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu