Serniczki z orzechami i bezą

Serniczki z orzechami i bezą

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

sernik, orzechy włoskie prażone w miodzie i beza to jest to !!!!

Składniki:


jogurt grecki 1/2 litra
jajka 3 sztuki
cukier puder 1/2 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
ser ricotta 200 gram

bezy

oraz

orzechy włoskie 1 szklanka
miód prawdziwy 1 łyżka
masło 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  • serniczki:
    jogurt wymieszaj z serkiem dodaj cukier i jajka na koniec wsyp budyń
    przełóż do foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą
    przelej masę do 3/4 wysokości foremki
    piecz w 170 stopniach 40 minut
  • obrane orzechy przełóż na patelnię dodaj masło i miód praż około 5 minut na b.małym ogniu
  • po upieczeniu i ostudzeniu serniczki wyjmij z foremek, podgrzej masę z orzechów polej sernik ,na górę beza

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy