100 g wiórków kokosowych
60 g roztopionegomasła
Masa serowa:
1 kg twarogu z wiaderka
5-6 jajek(żółtka oraz białka osobno)
150 g cukru pudru
2 łyżki wiórków kokosowych
1 tabliczka białej czekolady
4 łyżki mąki ziemniaczanej
Wiórki kokosowe, ciasteczka Oreo oraz rozpuszczone masło blendujemy,wykładamy na tortownicę. Podpiekamy przez około 15 minut w temp. 170 stopni.Żółtka oddzielic od białek. Miksujemy żółtka wraz z cukrem na wysokich obrotach. Nastepnie stopniowo dodawac po łyżce sera oraz mąkę ziemniaczaną.Czekoladę nalezy roztopic w kąpieli wodnej, a następnie wlac ją do masy serowej. Oddzielnie ubic białka, dodac je do masy, lecz tym razem mieszamy już delikatnie za pomocą łyżki.
Gotową masę serową przekładamy na podpieczony i lekko wystudzony spód. Znowu wkładamy do piekarnika lecz tym razem na 50-55 minut w temp. 180 stopni. Gdy ten czas minie to nie wyciągamy sernik od razu z piekarnika tylko lepiej jak przestygnie w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu