Sernik pod pierzynką kokosową
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 10
wyjątkowo pyszne ciasto którego smak zna chyba każdy, pachnące kokosem
Składniki:
jajka 7 sztuk
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 1 szklanka
mleko 1 szklanka
twaróg 4 (półtłusty)
Sposób przygotowania:
- twaróg miksujemy ,żółtka ucieramy z cukrem dodajemy do twarogu ucierając stopniowo dodajemy olej i mleko na końcu proszek do pieczenia ( zamiast proszku można dodać sernix). Formę prostokątną wykładam papierem do pieczenia.Formę wykładam ciastem kruchym podpiekam 5 minut. na podpieczone ciasto wylewam masę twarogową. piekę w temp. 180 stopni (termoobieg)1 godz.
- po godzinie ciasto jest zarumienione.
białka jaj ubijam na sztywno z dodatkiem cukru i wiórków kokosowych i wykładam na sernik i do piekarnika na 15-20 minut temp.160 stopni. - po tym czasie sernik jest gotowy odstawiam do wystygnięcia najlepszy jest na drugi dzień.
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
sernik z czerwoną porzeczka
słodki sernik z kwaśną porzeczkąSernik z brzoskwiniami
Serniczek z brzoskwiniamiOrzechowy sernik
Przepis na sernik - oto serniczek z przepyszną karmelową masą z orzechami włoskimi. Sernik wychodzi naprawdę pyszny, wię...Smażony sernik z kokosem
Smażony sernik z kokosem- serniki smażone są równie smaczne jak zwykłe serniki, można wiec i taki upiec na odmian...Sernik potrójnie chałwowy.
Zapraszam na sernik chałwowy, który piekłam pierwszy raz. Wyszedł mi niezwykle pyszny. Każda warstwa posiada w so...Zobacz więcej przepisów na: