Sernik pod pierzynką kokosową

Sernik pod pierzynką kokosową

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

wyjątkowo pyszne ciasto którego smak zna chyba każdy,  pachnące kokosem

Składniki:


jajka 7 sztuk
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 1 szklanka
mleko 1 szklanka
twaróg 4 (półtłusty)

Sposób przygotowania:

  1. twaróg miksujemy ,żółtka ucieramy z cukrem dodajemy do twarogu ucierając stopniowo dodajemy olej i mleko na końcu proszek do pieczenia ( zamiast proszku można dodać sernix). Formę prostokątną wykładam papierem do pieczenia.Formę wykładam ciastem kruchym podpiekam 5 minut. na podpieczone ciasto wylewam masę twarogową. piekę w temp. 180 stopni (termoobieg)1 godz.
  2. po godzinie ciasto jest zarumienione.
    białka jaj ubijam na sztywno z dodatkiem cukru i wiórków kokosowych i wykładam na sernik i do piekarnika na 15-20 minut temp.160 stopni.
  3. po tym czasie sernik jest gotowy odstawiam do wystygnięcia najlepszy jest na drugi dzień.

# Tagi:

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy