10 dag mąki ziemniaczanej
5 dag mąki pszennej
20 dag cukru
1 łyżka octu
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
6 szt białek
Ciasto kakaowe:
3/4 szkl cukru
2 łyżki kakao
1 i 1/4 szkl mąki pszennej
6 jaj
6 łyżek wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser:
1 kg sera białego mielony
1 i 1/4 szkl cukru
1 cukier wanilinowy
3/4 szkl margaryny
6 żółtek
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki mleka
1 budyń śmietankowy
Na początku zróbmy plamki z białek i cukru ubijmy pianę, wsypmy resztę składników.
Ciasto kakaowe robimy jak biszkopt ubijając białka z cukrem i mieszając z pozostałymi skłandikami. Ciasto wykładamy na blachę na przemian z ciastem białym. Pieczmy 40 minut i chłodny przekrawamy na pół.
Przygotowujmey ser:margarynę, żółtka i cukier i cukier waniliowy utrzeć, pod koniec dodawać stopniowo ser. Smazyć w garnku z sokiem i budyniem rozpuszczonym w mleku. Ciepłym przełożyć placek. Udekorować.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu