1 duża paczka herbatników
12,5 dag margaryny
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru
Ser:
1 kg sera z wiaderka
25 dag mascarpone
3 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 szkl śmietany
1,5 szkl cukru
1 cukier waniliowy
7 jaj
3 żółtka
Skórka pomarańczowa
Beza:
3 białka
15 dag cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Dodatkowo:
Dżem brzoskwiniowy
Naipierw przygotujmy ciasto z rozkruszonych herbatników i rozpuszczonej margaryny z kkaao i cukrem. Łączymy składniki i dajemy na formę wyscieloną papierem.
Nastenie zróbmy masę serową. Sery, mąkę i cukier miksujemy. Wbijamy jaja i wlewamy śmietanę. Ser dajemy na ciasto i posypujemy sróką pomarańczy.
Nastepnie robimy bezę czyli białka jajaek z cukrem ubijamy wsypujemy makę i wykładamy później na sernik.
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 45 minut, wyciągamy, smarujemy wierzch dżemem brzoskwiniowym i wykładamy bezę i pieczemy do 30 minut.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Drożdżowe gniazdko z truskawką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu