jajka 2 sztuki
śmietana 30 % 1 szklanka
cukier puder 1/2 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
dodatkowo na spód
biszkopty okrągłe
góra ciasta
czerwona porzeczka 1,5 szklanka (mrożona)
galaretka czerwona ( wiśniowa)
do naczynia dodać wszystkie składniki na sernik,szybko zmiksuj do połączenia się składników( aby nie napowietrzać masy)
formę wyłożyć papierem do pieczenia , dno wyłożyć biszkoptami,wlać masę serową ,piec 1 godz. ( góra -dół)około 1 godzinę ,po upieczeniu odstawić w chłodne miejsce .
Do garnka wsypać porzeczki wlać 200 ml. wody wsypać galaretkę ,doprowadzić do wrzenia ,zdjąć z ognia i schłodzić ,
Na zimny sernik wlać tężejącą galaretkę ,schłodzić .
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
sernik na zimno z czerwoną porzeczką i borówką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu