1 szkl mąki krupczatki
0,5 szkl mąki pszennej
12,5 dag margaryny
2 żółtka
3 łyżki cukru
1 łyżka śmietany
Masa serowa:
1 kg sera białego mielony
0,5 szkl cukru
12,5 dag margaryny
7 jaj
1 budyń waniliowy
Dodatkowo:
1 kg jabłek
Z podanych składników na ciasto zagniećmy je i dajmy do schłodzenia do lodówki na 30 minut. Nastepnie dajemy na formę .
Przygotujmy ser żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy do nich roztopioną chłodną margarynę, ser, cukier waniliowy, budyń w proszku i ubitą wczesniej pianę z białek. Ser dajmy na ciasto i poukładajmy na nim obrane ćwiartki jabłek. Pieczmy 1 godzinę w 180 stopniach.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu