Serowy przekładaniec

Serowy przekładaniec

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Serowy przekładaniec- kolejna słodkość do zaproponowania przezemnie. Polecam taki oto serniczek. 

Składniki:

Kokos:
5 białek
20 dag wiórek kokosowych
1 szkl cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
0,5 l mleka
1 budyń śmietankowy
Cukier do smaku
2 masła
Ciasto makowo- kokosowe:
5 białek
10 dag cukru
11 dag suchego maku
8 dag wiórek kokosowych
Ser:
60 dag sera
20 dag cukru pudru
7 żółtek
0,5 margaryny
1 budyń śmietankowy
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 białka
Dodatkowo:
Mak i kokos do dekoracji

Sposób przygotowania:

Przygotujmy warstwe kokoswą. Białka wraz z cukrem ubijmy na stzywną pianę i wsypmy mąkę proszek i wiórki kokosowe. Upieczmy. Tak samo wykonajmy ciasto makowo- kokosowe.

Ugotujmy krem na mleku. Wystudźmy go i utrzyjmy z masłem.

W ostatnim kroku upieczmy ser. Tłuszcz ucieramy z cukrem i żółtkami. Z białek ubijamy pianę i dodjamy ją do sera oraz proszek do pieczenia, budyń w proszku i ser. Ser pieczemy na folii do godziny.

Przełożenie gotowego ciasta na sodzie ciasto makowo- kokosowe- masa- ser- masa- kokos- lekko posmarujmy masą i posypmy makiem i kokosem

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy