5 białek
20 dag wiórek kokosowych
1 szkl cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
0,5 l mleka
1 budyń śmietankowy
Cukier do smaku
2 masła
Ciasto makowo- kokosowe:
5 białek
10 dag cukru
11 dag suchego maku
8 dag wiórek kokosowych
Ser:
60 dag sera
20 dag cukru pudru
7 żółtek
0,5 margaryny
1 budyń śmietankowy
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 białka
Dodatkowo:
Mak i kokos do dekoracji
Przygotujmy warstwe kokoswą. Białka wraz z cukrem ubijmy na stzywną pianę i wsypmy mąkę proszek i wiórki kokosowe. Upieczmy. Tak samo wykonajmy ciasto makowo- kokosowe.
Ugotujmy krem na mleku. Wystudźmy go i utrzyjmy z masłem.
W ostatnim kroku upieczmy ser. Tłuszcz ucieramy z cukrem i żółtkami. Z białek ubijamy pianę i dodjamy ją do sera oraz proszek do pieczenia, budyń w proszku i ser. Ser pieczemy na folii do godziny.
Przełożenie gotowego ciasta na sodzie ciasto makowo- kokosowe- masa- ser- masa- kokos- lekko posmarujmy masą i posypmy makiem i kokosem
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu