Polecamy dzisiaj:

Żurek tradycyjny

Sezamki

print Drukuj
Sezamki

Elisa

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Pyszne, domowe sezamki. O wiele lepsze od "kupnych". To kto robi według mojego przepisu?

składniki

20 dag sezamu

5 łyżek cukru

2 łyżki wody gorącej

łyżka miodu prawdziwego

sposób przygotowania

Przepis na sezamki:

  1. Najpierw sezam uprażyć na suchej patelni.
  2. Do garnka dać cukier i wodę.
  3. Podgrzać na średnim ogniu do czasu aż cukier się rozpuści. Nie wolno mieszać.
  4. Do rozpuszczonego cukru dodać miód i sezam.
  5. Wymieszać.
  6. Gorącą masę wyłożyć na papier do pieczenia.
  7. Przykryć drugim i wałkować.
  8. Odstawić do zastygnięcia, pokroić.

Sezamki gotowe do schrupania. Smacznego:)

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Jak zrobić bruschettę
Gwiazdka

Jak zrobić bruschettę

Oto przepis, jak zrobic bruschettę, czyli tradycyjną włoską przekąskę. Pyszna i włoska, czego chcieć więcej? :)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Gwiazdka

Jak zrobić sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto    przepis na sernik na kruchym spodzie!
Jak zrobić ciasto bananowe
Gwiazdka

Jak zrobić ciasto bananowe

Jak zrobić ciasto bananowe? Bardzo łatwo, sprawdźcie ten prosty przepis na ciasto bananowe. 
Jak zrobić quiche lorraine
Gwiazdka

Jak zrobić quiche lorraine

Oto przepis na quiche lorraine, pyszne francuskie danie, ktore można podawać zarówno na ciepło, jak i zimno. A zatem jak zrobić quiche lorraine. 
Jak zrobić placuszki z bananem
Gwiazdka

Jak zrobić placuszki z bananem

Jak zrobić placuszki z bananem? Bardzo prosto, oto sprawdzony przepis na bananowe placuszki. Szybko i prosto - recepta na udane danie. Proste, bananowe placuszki czekają na Ciebie :)
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!