Skrzydełka w marynacie ketchupowo-miodowej

Skrzydełka w marynacie ketchupowo-miodowej

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Przepis na skrzydełka w marynacie. Dzięki tej marynacie mięso wychodzi lekko słodkie. Ja podałam z ryżem ugotowanym na sypko. Polecam na obiad, ponieważ danie jest proste i tanie w wykonaniu.

Składniki:

  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 8 łyżek ketchupu łagodnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miodu prawdziwego
  • pół łyżeczki pieprzu chili cayenne
  • szczypta pieprzu czarnego mielonego
  • Dodatkowo:
  • 6 skrzydełek

Sposób przygotowania:

Przepis na skrzydełka:

  1. Skrzydełka oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć.
  2. Przygotować marynatę: Czosnek obrać i drobniutko pokroić. Następnie wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać.
  3. Skrzydełka włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić na około 1 godzinę w chłodne miejsce.
  4. Następnie mięso wraz z całą zalewą przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  5. Piec około 60-70 minut w temperaturze 180 stopni do miękkości.

Pyszne skrzydełka gotowe.

Smacznego!

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy