płaty śledziowe solone 1/2 kg
olej 1/3 szklanki
rodzynki 1/4 szklanki
sok ananasowy 1/2 szklanki
ananas w puszce 2 plastry
ketchup pikantny 1/2 szklanki
cebula biała 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
cukier
płaty śledziowe dzień wcześniej namoczyć w wodzie
cebulę obrać i pokroić w pół krążki podsmażyć , dodać pokrojoną czerwoną paprykę w paski,dusić około 5 minut
ananasa pokroić w kostkę dodać do papryki, dodać rodzynki ocet ,koncentrat pomidorowy ,ketchup ,wlać sok ananasowy
dodać sól,pieprz i cukier 1 łyżeczkę
przykryć pokrywką i dusić około 5 minut
śledzie pokroić na cienkie paseczki , układam w misce mieszając z sosem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu