Sos pieczarkowy - krem
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
16 Ocen
Ilość porcji: 4
Proponuję pyszny przepis na sos pieczarkowy, a właściwie krem pieczarkowy do muszelek. Jest to prosty sposób na szybki i naprawdę pyszny, a zarazem wegetariański obiad. Sos pieczarkowy w konsystencji kremowej można również przechowywać w lodówce, jednak nie dłużej niż 2-3 dni.
Składniki:
- 60 dag pieczarek
- 2 średniej wielkości cebule
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki śmietany
- sól
- piepr
Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy krem w kilku krokach:
- Obrane pieczarki i cebulę kroimy w plasterki i dusimy 15 minut pod przykryciem na maśle z dodatkiem soli i pieprzu.
- Jak wszystko wystygnie, blenderem miksuję składniki na jednolity krem, który zagęszczam śmietaną i jeszcze raz duszę na małym ogniu jakieś 10 minut.
- Tak przygotowany sos pieczarkowy można wymieszać z muszelkami i mamy wtedy wspaniały obiad.
Smacznego!
Autor: Barbara
Polecamy również
Sos pieczarkowy - krem
Proponuję pyszny przepis na sos pieczarkowy, a właściwie krem pieczarkowy do muszelek. Jest to prosty sposób na s...Sos pieczarkowy z rozmarynem
Sos pieczarkowy jest świetny, a to dlatego, że nie trzeba się przy nim napracować a i tak jest dobry. Wprawdzie nie zast...Szybki sos pieczarkowy
Sprawdzony przepis na sos pieczarkowy. Szybki w przygotowaniu sos do ziemniaków, mięsa, makaronu, kopytek... Pole...Sos pieczarkowy - jak zrobić
Prosty do przygotowania i smaczny tradycyjny polski sos pieczarkowy. Doskonale nadający się do mięs, makaronów cz...Sos pieczarkowy do makaronu
Sos pieczarkowy to bardzo dobry wynalazek. Ja zwykle używam sos pieczarkowy do makaronu, ale można go użyć do ryżu czy k...Zobacz więcej przepisów na: