Sos tatarski na grilla

Sos tatarski na grilla

Ocena: ★

10 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Sos tatarski... odkąd zaczęłam go robić nie mogę wyobrazić sobie grilla w naszej rodzienie bez tego sosu. Karkówka czy kurczak, nawet zwykła kiełbasa nabierają od razu innego smaku. Polecam sos tatarski jako doskonały dodatek do grillowanych mięs i wędlin. Jeśli ktoś nie próbował, to zachęcam.

Składniki:

  • 4 jaja na twardo 
  • 5 ogórków konserwowych
  • 100 g grzybków marynowanych 
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • 100 g majonezu 
  • sól, pieprz i szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Sos tatarski to nie filozofia, wystarczy wszystko dobrze pokroić, pomieszać i już mamy smaczny dodatek do głównego dania.

  1. Ogórki, grzybki i jajka pokroić najpierw trzeba w drobną kosteczkę.
  2. Potem musimy dodać pozostałe składniki i całość wymieszać.
  3. Na koniec trzeba doprawić do smaku.

I mamy już sos tatarski, który trzeba teraz przelać do słoików i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Dlatego warto zrobić go dzień przed imprezą czy grillem.

Smacznego!

Autor: Renata

Polecamy nasze przepisy