Gdy nie mamy czasu gotować pracochłonny obiad to polecam to danie. Robi się je bardzo szybko, a jest bardzo smaczne i syte. Polecam:)
1 puszka tuńczyka w oleju ( 20 dag )
pół puszki zielonego groszku
15 dag sera żółtego
sól
1 łyżka oliwy
30 dag makaronu spaghetti
1. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Groszek odcedzamy z zalewy.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy do miękkości, dokładnie odcedzamy.
3. Gorący makaron przekładamy do miski, dodajemy tuńczyka z całą oliwą, gorszek i delikatnie mieszamy.
4. Na talerze nakładamy porcje makaronu z tuńczykiem i groszkiem, posypujemy serem żółtym i od razu podajemy. Smacznego.
Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym.
Spaghetti z polędwicą z tuńczyka
Spaghetti z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
makaron razowy podany z piersią kurczaka brokułem
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu