buraki czerwone 1 kg.
orzechy włoskie 50 gram
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz biały do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
cukier szczypta
jogurt grecki 2 łyżki
najpierw buraki myje przekładam na blaszkę ,przykrywam folią aluminiową , piekę około 1 godzinę w 160 stopniach, po tym czasie buraki zostawiam do ostudzenia
zimne obieram ,kroję w kostkę
Jogurt mieszam z cukrem ,solą i pieprzem,oraz sokiem z cytryny, mieszam z buraczkami, siekam orzechy i natkę pietruszki dodaję do sałatki .
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu