Surówka obiadowa z kapusty

Surówka obiadowa z kapusty

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Czerwona kapusta jest delikatna i bardzo smaczna. Surówki z niej robione pasują idealnie do obiadu.

Składniki:

- 1/2 czerwonej kapusty
- biała część pora
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1 marchewka
- 1 łyżka śmietany 12%
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • Warzywa dokładnie umyć.
  • Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  • Kapustę poszatkować.
  • Por pokroić w pólplasterki.
  • Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Składniki umieścić w dużej misce. Wymieszać.
  • W osobnym naczyniu połączyć ze sobą śmietanę i majonez. Powstały sos dodać do warzyw i wymieszać.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy