Surówka obiadowa z kapusty
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Czerwona kapusta jest delikatna i bardzo smaczna. Surówki z niej robione pasują idealnie do obiadu.
Składniki:
- 1/2 czerwonej kapusty
- biała część pora
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1 marchewka
- 1 łyżka śmietany 12%
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Warzywa dokładnie umyć.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Kapustę poszatkować.
- Por pokroić w pólplasterki.
- Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Składniki umieścić w dużej misce. Wymieszać.
- W osobnym naczyniu połączyć ze sobą śmietanę i majonez. Powstały sos dodać do warzyw i wymieszać.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również
Sezonowa Surówka
Korzystajmy z warzyw póki jest sezon. Surówka znakomicie pasuje do obiadu jak również do grilla.Surówka z buraka
Dwuskładnikowa surówka obiadowaSurówka obiadowa z cukinii, marchewki i chia
Niezastąpiona do drugiego dania pyszna surówka z cukinii i młodej narchewki :)Surówka obiadowa
Połączenie w surówce obiadowej słodkiej marchewki i kiszonej kapusty wyszło rewelacyjnie. Pasuje do mięs i ryb. P...Surówka z ogórków kwaszonych
Przepis na surówkę z ogórków kiszonych - pyszna surówkę, którą można podać do dowolne...Zobacz więcej przepisów na: