Tym razem klasyczny dodatek do obiadu - surówka z czerwonej kapusty. Kapusta czerwona jest nieco twarda więc trzeba ją posiekać bardzo drobno, a następnie posolić (mozna też sparzyć gorącą wodą). Ale końcowy efekt jest naprawdę przepyszny. Polecam!
0,5 główki czerwonej kapusty
0,5 cebuli
1 jabłko
Sól
Pieprz
1 łyżka płynnego miodu
3 łyżki oliwy
2 łyżki rodzynek
Kapustę drobno poszatkować i lekko posolić. Odstawić na dłuższą chwilę, aby zmiękła.
Cebulę pokroić w kostkę, jabłko zetrzeć na arce, rodzynki namoczyć w łyżce płynnego miodu.
Wszystko połączyć razem, wymieszać, dodać oliwę i doprawić solą i pieprzem do smaku.
*do surówki można dodać 1 łyżkę majonezu
Delikatna surówka z czerwonej kapusty
Prosta surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu