Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Tym razem klasyczny dodatek do obiadu - surówka z czerwonej kapusty. Kapusta czerwona jest nieco twarda więc trzeba ją posiekać bardzo drobno, a następnie posolić (mozna też sparzyć gorącą wodą). Ale końcowy efekt jest naprawdę przepyszny. Polecam!

Składniki:

0,5 główki czerwonej kapusty

0,5 cebuli

1 jabłko

Sól

Pieprz

1 łyżka płynnego miodu

3 łyżki oliwy

2 łyżki rodzynek

Sposób przygotowania:

Kapustę drobno poszatkować i lekko posolić. Odstawić na dłuższą chwilę, aby zmiękła.

Cebulę pokroić w kostkę, jabłko zetrzeć na arce, rodzynki namoczyć w łyżce płynnego miodu.

Wszystko połączyć razem, wymieszać, dodać oliwę i doprawić solą i pieprzem do smaku.

*do surówki można dodać 1 łyżkę  majonezu

Autor: AgnieszkaW

Polecamy nasze przepisy