Surówka z kapusty pekińskiej i pora

Surówka z kapusty pekińskiej i pora

Ocena: ★

11 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Jeżeli jesteś fanem surówek z kapusty pekińskiej to koniecznie wypróbuj przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i pora. Surówka z kapusty pekińskiej i pora to zupełnie inna wersja popularnej surówki z kapusty pekińskiej - zazwyczaj robionej z dodatkiem papryki, pomidora i ogórka. A przecież pamiętamy że podstawą zdrowego odżywiania jest urozmaicenie! :)

Składniki:

  • Kapusta pekińska pół główki
  • Por (biała część) 60 g
  • Marchew 1/2 sztuki
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Sól morska, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Oto przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i pora

  1. Poszatkować kapustę pekińską
  2. Białą część pora pokroić w półtalarki
  3. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarcę o grubych oczkach
  4. Wymieszać kapustę z porem i marchwią
  5. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, a następnie doprawić pieprzem i solą 
  6. Wymieszać sos z warzywami

Na zdrowie!

Autor: Marta

Polecamy nasze przepisy