mięsa.
2 duże marchewki
2 jabłka
1 średni por
1 mała cebula
trochę natki pietruszki i szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól, pieprz
1. Marchewkę i jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
2. Pora kroimy w pół plasterki, wrzucamy na sitko i polewamy wrzątkiem, żeby
zmiękł.
3. Cebulę kroimy w kosteczkę. Natkę i szczypiorek siekamy.
4. Wszystko razem mieszamy z majonezem.
5. Surówkę doprawiamy solą i pieprzem.
Surówka z kapusty pekińskiej i pora
Surówka z pora i białej rzodkwi
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu