Surówka z pora i białej rzodkwi

Surówka z pora i białej rzodkwi

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Surówka z pora i białej rzodkwi to propozycja dla tych którzy lubią ostrzejsze smaki. Jednocześnie pory mają wielkie wartości odżywcze, przy małej kaloryczności - 100 g pora dostarcza jedynie 24 kalorii. Zatem surówka z pora i białej rzodkwi sprawdza się doskonale podczas odchudzania - nadaje posiłkom wyrazisty smak nie podnosząc istotnie ich kaloryczności!

Składniki:

  • Por 1 sztuka
  • Biała rzodkiew 1/2 sztuki
  • Rzodkiewka 5 sztuk
  • Jogurt naturalny gęsty 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek łyżka
  • Koperek 1 łyżeczka
  • Sól morska, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Przepis na surówkę z pora i białej rzodkwi:

  1. Warzywa dokładnie umyć
  2. Pora pokroić bardzo drobno
  3. Białą rzodkiew i rzodkiewki zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  4. Wymieszać jogurt z oliwą, koperkiem, następnie połączyć sos z pozostałymi składnikami surówki
  5. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Gotowe! :)

Autor: Marta

Polecamy nasze przepisy