Jest to bardzo prosta i smaczna surówka. Możemy ją przygotować jako dodatek do drugiego dania. Jest lekko ostra za sprawą dodatku musztardy. Polecam.
1 marchewka
1 duży por
sól i pieprz do smaku
2 łyżki śmietany 18 %
2-3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
1. Por oczyścić z niepotrzebnych wierzchnich liści, umyć i dokładnie osuszyć.
2. Marchewkę obrać, umyć i osuszyć.
3. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Por pokroić w cieniutkie półkrążki ( możemy go również sparzyć gorącą wodą, będzie wtedy łagodniejszy ).
4. Następnie wszystkie składniki ze sobą wymieszać, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Surówkę odstawić, żeby składniki ,, przegryzły się''. Po tym czasie podawać. Smacznego.
Surówka z kapusty pekińskiej i pora
Surówka z pora i białej rzodkwi
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu