Biszkoptowe ciasto z jabłkami i serem

Biszkoptowe ciasto z jabłkami i serem

Ocena:

6 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Przepis na szarlotkę. Biszkoptowe ciasto z jabłkami i serem - fajne ciasto na niedzielny podwiweczorek

Składniki:

  • Ciasto:
  • 9 jaj
  • 1,5 szkl cukru
  • 1,5 szkl mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa jabłkowa:
  • 1,5 kg jabłek
  • 2 galaretki
  • Cukier do smaku
  • Ser:
  • 70 dag sera
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • ¼ szkl mleka
  • 2 jaja
  • 0,5 szkl cukru
  • 8 dag margaryny
  • Cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Przepis na szarlotkę w innym wydaniu:

 

  1. Zacznijmy od wykonania ciasta biszkoptowego: Oddzielone od żółtek białka na początku ubijmy z cukrem, a natsepnie dodajmy resztę składników i upieczmy na formie 25/36 do 25 minut w 180 stopniach. Wystudźmy i przekrójmy na 3 części.
  2. Nastepnie przygotujmy jabłka: Obrane i starte jabłka na większej tarce musimy usmażyć, pod koniec wsypujac do nich cukier do smaku i galaretki w proszku. Wystudźmy je.
  3. W tym czasie przygotujmy ser smażony: Roztopmy margarynę, cukier, dodajmy ser- smażymy. W mleku rozróbmy mąkę i jajka, wlewamy do gotującego się twarogu.
  4. Smażmy do 15 minut mieszając. Przełożenie gotowego ciasta: Na spód ciasto- jabłka- ciasto- chłodny ser- ciasto- dowolna dekoracja

 

Pyszna szarlotka w innym wydaniu gotowa.

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy