Margarynę, cukier, żółtka ucieramy do białości. Z białek ubijamy pianę. Do ciasta dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny. Mieszamy. Na końcu dodajemy pianę i mieszamy łyżką. Ciasto pieczemy w formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Pyszne ciasto piramida czyli inna szarlotka gotowa. Smacznego!
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu