Moja szarlotka- apetyczny deser na podwieczorek. Szarlotki każdy praktycznie lubi!
1,20 kg jabłek
3 łyzki cukru
galaretka truskawkowa
śnieżka
galaretka jeżynowa
biszkopty okrągłe
Obrane jabłka i starte na tarce smażymy do godziny. Na końcu wsypujemy galaretkę truskawkową. Na małej foremce układamy biszkopty okrągłe i zalewamy je chłodnymi jabłka. Odstawiamy do stężenia. Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, do ubitej dajemy tężejąca galaretkę jeżynową ozpuszczona w 0,5 szkl wody. Na jabłka wykładamy śmietanę. Odstawiamy na parę godzin do lodówki.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu