Szparagi z grilla - zielone
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
14 Ocen
Ilość porcji: 5
Szparagi z grilla to jedna z moich ulubionych potraw. Możemy szparagi podawać samodzielnie lub jako przystawkę do grillowanych mięs. Szparagi świetnie smakują posypane startym parmezanem. Szparagi to idealne danie na wiosnę.
Składniki:
- zielone szparagi - 25 sztuk
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Nie ma co na grilla cały czas zajadać się miesem, można i warto przygotować szparagi.
- Szparagi obieramy, Odłamujemy twarde koncówki, myjemy i wyszuszamy.
- Szparagi smarujemy oliwą i układamy na ruszcie.
- Szparagi grillujemy przez ok 3 -5 min z każdej strony. Posypujemy solą, pieprzem - najlepiej świeżo mielonym.
- Możemy skropić octem balsamicznym lub polać roztopionym masłem.
Szparagi gotowe - smacznego!
# Tagi:
Autor: Ola
Polecamy również
Szparagi z makaronem
Sezon na szparagi trwa, więc polecam przepis na szparagi z makaronem. Wyjątkowego smaku nadaje całemu daniu sos, w kt&oa...Szparagi z boczkiem
Szparagi - wiosenny przysmak. To jeden z prostszych przepisów na zapiekane zielone szparagi. Nie trzeba być mistr...Przepis na białe szparagi
Szparagi to jedne z pierwszych warzyw pojawiających się wiosną na polskich rynkach. Białe szparagi są nieco łagodniejsze...Grillowane szparagi z szynką
Nie ma jak przepis na szparagi, gdy przed nami weekend. A jak weekend to przepisy na grilla. I mamy wspaniałe połączenie...Szparagi z sosem holenderskim
Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo, więc warto jak najlepiej go wykorzystać :) Przepis na sos holenderski jest prosty...Zobacz więcej przepisów na: