Szparagi z grilla - zielone

Szparagi z grilla - zielone

Ocena:

14 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Szparagi z grilla to jedna z moich ulubionych potraw. Możemy szparagi podawać samodzielnie lub jako przystawkę do grillowanych mięs. Szparagi  świetnie smakują posypane startym parmezanem. Szparagi to idealne danie na wiosnę.

Składniki:

  • zielone szparagi - 25 sztuk 
  • 4 łyżki oliwy 
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nie ma co na grilla cały czas zajadać się miesem, można i warto przygotować  szparagi.

  1. Szparagi obieramy, Odłamujemy twarde koncówki, myjemy i wyszuszamy.
  2. Szparagi smarujemy oliwą i układamy na ruszcie.
  3. Szparagi  grillujemy przez ok 3 -5 min z każdej strony. Posypujemy solą, pieprzem - najlepiej świeżo mielonym.
  4. Możemy skropić octem balsamicznym lub polać roztopionym masłem.

 

Szparagi gotowe - smacznego!

Autor: Ola

Polecamy nasze przepisy