Szpinakowe babeczki
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
muffinki na słono to smaczna propozycja dla osób nie lubiących szpinaków .Muffinki można wykorzystać jako dodatek do zup np. kremów
Składniki:
mąka pszenna 1,5 szklanki
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajka 3 sztuki
sól do smaku
mleko 1/2 szklanki
szpinak świeży 1 garść
Sposób przygotowania:
- szpinak umyć i zmiksować z 1 łyżką oleju oraz szczyptą soli
- białka ubić
- do misy robota wlać żółtka,dodawać po 1 łyżce mąki ,wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia oraz olej i mleko
- dodać zmiksowany szpinak oraz ubite białka ,wymieszać
- przelać do formy
piec 15 minut w 190 stopniach