Szpinakowe babeczki

Szpinakowe babeczki

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

muffinki na słono to smaczna propozycja dla osób nie lubiących szpinaków .Muffinki można wykorzystać jako dodatek  do zup np. kremów

Składniki:


mąka pszenna 1,5 szklanki
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajka 3 sztuki
sól do smaku
mleko 1/2 szklanki
szpinak świeży 1 garść

Sposób przygotowania:

  • szpinak umyć i zmiksować z 1 łyżką oleju oraz szczyptą soli
  • białka ubić
  • do misy robota wlać żółtka,dodawać po 1 łyżce mąki ,wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia oraz olej i mleko
  • dodać zmiksowany szpinak oraz ubite białka ,wymieszać
  • przelać do formy
    piec 15 minut w 190 stopniach

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy