budyń waniliowy 2 opakowania
truskawki świeże 0.5 kg
sok truskawkowy 1 szklanka
śmietana 30 % 1 szklanka
mleko 700 ml.
masa:
przygotowuję budyń z 700 ml.mleka
śmietanę ubijam na sztywno.
ciasto wyjmuję z opakowania wylepiam spód i boki.
podpiekam.
zimny budyń miksuję dodaję ubitą śmietanę i przelewam masę na podpieczone ciasto.
do piekarnika na 40 minut w temp.170 stopni.
sos truskawkowy :
truskawki zalewam sokiem i gotuję na wolnym ogniu do wyparowania soku ,powinien zgęstnieć ale nie za długo bo owoce za bardzo się rozgotują.
ciasto ostudzić
na ostudzone ciasto przelać owoce .
schłodzić
Tarta budyniowo-twarogowa z truskawkami
Krucha tarta z mascarpone i truskawkami.
Tarta z truskawkami i galaretką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu