Do szerokich szklanek układamy na dno nasączone w kawie i amaretto biszkopty, następnie wykładamy 1cm warstwę masy serowej i znowu nasączone biszkopty. Na koniec znowu masę serową i na wierzch posypujemy rozpuszczalnym kakao. Można przyozdobić listkiem mięty.
Gotowe tiramisu w szklankach wkładamy do lodówki na 2 godziny i podajemy oczywiście na zimno.
Smacznego tiramisu :)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu