500 g serka mascarpone
2 opakowania biszkoptów długich
2 jajka
250 g cukru
250 ml wody
1 kieliszek wiśniówki
250 ml wody
1 kieliszek wiśniówki
świeża mięta do dekoracji
no to zaczynamy :)
połowę truskawek, wkładamy do garnuszka, zalewamy wodą, dodajemy ok. 100 g cukru, wszystko należy zagotować tak by powstał kompot. wlewamy wiśniówkę, i to blendujemy, powstaje z tego taki sosik.
resztę truskawek rozmrażamy i kroimy w plasterki. jajka, żółtka odzielamy od białek. białka ubijamy z pozostałym cukrem, i mieszamy je z mascarpone,
biszkopty moczymy w musie truskawkowym, i układamy w pucharkach.
porcję truskawkowej polac kremem serowym, składniki układamy warstwami, tak aby na wierzchu znalazł się nam krem. które możemy ozdobić truskaweczkami pokrojonymi i listkiem mięty dla dekoracji.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu