Ciasto:
2 jaja
2 łyżki wody
¼ szkl mąki pszennej
¼ szkl mąki ziemniaczanej
¼ szkl kawy cappuccino
0,5 łyżeczki proszku
0,35 szkl cukru
Masa wiśniowa:
0,5 litra kompotu z wiśni
1,5 budyniu waniliowego
Cukier do smaku
Dodatkowo:
Pierniczki
2 galaretki zielone
Ciasto:
Białka ubić z cukrem. Wlać żółtka wymieszane z wodą, na końcu wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszane z kawą i proszkiem do pieczenia. Upiec w tortownicy o średnicy 22 cm ok. 20 minut.
Masa wiśniowa:
Na kompocie z wiśni gotujemy krem, dosładzamy go do smaku. Lekko studzimy.
Przełożenie tortu:
Ciasto- masa wiśniowa- pierniczki- galaretka przyrządzona według przepisu na opakowaniu
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu